Å jobbe med hund: Hundefører Kai Iversen om bruk av polititjenestehund – 9.januar 2018

Kai Iversen har 30 års erfaring fra politiets hundetjeneste. Han har trent opp syv tjenestehunder og bidratt i noen av de aller største sakene i Norge.

Han har erfaring som divisjonsleder, spesialmedarbeider og fagansvarlig før han til slutt havnet med kriminalsøkshund. En kriminalsøkshund finner det som kriminalteknikerne ikke ser. En dråpe av blod, sæd, nedgravde gjenstander. Det finnes 7 kriminalsøkshunder i Norge.

Med kriminalsøkshundene Rasko og Trixxi har Iversen hatt mellom 70 og 100 oppdrag årlig. Gjennom hans tre tiår lange politikarriere, har han bidratt i noen av de aller største sakene i moderne norsk politihistorie. Som på nyåret i 2005, da han var en av de norske polititjenestemennene som ble sendt til Thailand for å bistå i arbeidet med å finne og identifisere antatt omkomne nordmenn i etterkant av tsunamien. Da terroren rammet Norge 22. juli 2011, og et Hercules-fly kolliderte med fjellet Kebnekaise et snaut år senere, var også Rasko og Iversen på pletten. Etter terrorbomben jobbet de i ni lange dager på regjeringskvartalet. Rasko var også hunden som fant 16-åringen Sigrid Giskegjerde Schjetne som ble drept sommeren 2012.

Rasko ble kåret til årets hund 2012 både av Hundetjenesten i Oslo og av Norsk politihundelag etter innsatsen i Sigrid-saken og på Kebnekaise – men også for den jobben som han og Iversen gjør på de mange flere, langt mindre profilerte sakene.

Kai vil prate om sin jobb med bruk av hund i de ulike arbeidsoppgaver i hundetjenesten. Sin jobb med kjente kriminalsaker. Hvordan han forbereder seg og hunden foran krevende arbeidsoppdrag, utvelgelse av hund (valp) osv.

Foruten at Kai er en dyktig hundefører med mye hundekunnskap, er han også en likandes og jovial kar som tar seg selv lite høytidelig og som gjerne svarer på spørsmål du måtte ha når det gjelder jobben som hundefører i politiet. Hvis du har et hundefaglig spørsmål er det sikkert et råd å få om det også.

Sted: Fetsund

Dato: Tirsdag 9.januar 2018

Klokkeslett: Fra 18.00

Pris: 150 kroner

Påmelding gjøres via webskjema under.

 

NAVN *


E-POST *


TELEFON-NUMMER *


Kommentar


Ved å trykke "send" aksepterer du at påmelding til temakveld er bindende