Brukshund

Våre medlemmer er aktive innenfor trening og kunkurranse i brukshundport.

Vi har treningsgrupper i spor og rundering, og våre medlemmer kan delta i disse gruppene. For å delta i disse treningsgruppene må man ha noe erfaring innen spor og/eller rundering, feks ved å ha deltatt på kurs tidligere eller at ekvipasjen har påbegynt noe trening.

Treningsgruppe i rundering, se link til gruppe på Facebook HER.

Treningsgruppe i spor, se link til gruppe på Facebook HER.

(For gruppene på Facebook må du be om å bli medlem, og administrator vil sjekke gyldig medlemskap før forespørselen godtas). Om du har noen spørsmål vedrørende disse gruppene, kan du sende en mail til styret@fetohk.no.

Om du ønsker å gå på kurs kan du lese mer om våre planlagte kurs i spor og rundering her.


Hva er brukshundsport?

Det konkurreres i tre forskjellige grener i brukshundsport. Det er Spor, Rundering og Rapport. Alle grener er delt inn i fire klasser, der klasse D er laveste klasse, deretter følger klasse C, B og A. Man rykker oppover i klassene ved å oppnå en viss poengsum. Hunden må være 1 år for å starte, og det er krav om bestått karaktertest eller lignende for hunder født etter 30.06.2002. Hver klasse består av to deler. Det er en lydighetsdel som er lik uansett om man konkurrerer i Spor, Rundering eller Rapport. I tillegg kommer spesialøvelsene som varierer fra gren til gren. I klasse D og C er budføring med i alle grener, og i klasse B og A er det felt i alle grener. I klasse A kan det deles ut brukscertifikat slik at hunden kan få Brukschampionat. Det arrangeres også Norgesmesterskap og Nordisk Mesterskap i kl. A. Det er utarbeidet eget regelverk for brukshundprøver. Dette er revidert pr. 1.1.07, og kan bestilles fra NBF. (Kilde NBF’s brosjyre)

 

Rottweiler runderer Rhodesian Ridgeback går spor