Rallylydighet er en morsom hundesport, som passer for mange ulike raser og eiere med varierende grad av erfaring og konkurranseinstinkt 😉 I rallylydighet går man en bane som er bygget opp av 15-20 øvelser, hvor det finnes 76 ulike øvelser man skal kunne (desto høyere klasse, desto flere øvelser må man kunne). Disse øvelsene er alt fra gå fot, venstre sving, slalom, sikksakk, ligg-og-bli, sitt-og-bli osv.

Per idag har vi treninger en gang per uke, og treningene avtales via treningsgruppens Facebook-side. Om du er medlem i klubben, kan du be om å få bli medlem av gruppen, og delta på treninger.

Treningsgruppe i rallylydighet, se link til gruppe på Facebook her: https://www.facebook.com/groups/436860663139491.


Hva er RALLY-LYDIGHET? (hentet fra Norsk Rallylydighetsklubb)

Sporten kommer fra USA, ble videreutviklet i Canada og i starten ble alle resultater sendt til CARO for godkjenning. Fra og med 1. januar 2005 ble Norsk Rally-lydighet (NRL) dannet og vi fikk norsk regelverk og norsk styre.

Rally-lydighet er en utfordrende og spennende sport som består av mange forskjellige øvelser, 76 i alt. En og samme bane består av et utvalg fra 15-20 øvelser.

Klassene det startes i er:

KLASSE 1 – hvor hunden føres i bånd og hvor det er lov å belønne underveis.

KLASSE 2, 3 og ELITE – hvor hunden er uten line og halsbånd og vanskeligheten stiger etter hvert som kortesjen avanserer i klassene.

Akkurat som i agility, er banene nye for hver gang, slik at fører aldri vet hvilke kombinasjoner som kommer og derfor må ha trent inn alle øvelsene på forhånd.

I rally-lydighet starter alle med 200 poeng og blir trukket for ”feil” som stramt bånd, skjeve sitter, uriktig utført øvelse, eller at fører rett og slett går seg bort i banen.

Ved hinderpasseringene gjelder samme regler som i agility med hensyn til vegringer og riv.

Hovedfokus er rettet mot glede, samspill og holdninger.

Stevner i rally-lydighet foregår både inne i ridehus, garasjer eller ute på parkeringsplasser, gressmatter eller lignende. Hundene må derfor kunne takle forskjellige underlag.

Mer informasjon finner du ved å gå inn på nettsidene våre: www.rally-lydighet.com

Utforsk sporten som fremmer ☺SAMSPILL – GLEDE – HOLDNINGER☺


Kalenderen under er rallygruppas egen kalender, hvor det settes inn treninger, stevner på Østlandsområdet som medlemmene deltar på etc.

[tribe_events view=»month» category=»rallylydighet»»aktivitetskalender»]