Våre medlemmer er aktive innenfor trening og konkurranse i brukshundport.

Vi har en treningsgruppe for bruks, og våre medlemmer kan delta i den gruppen. For å delta i treningsgruppen må man ha noe erfaring innen spor og/eller rundering, f.eks. ved å ha deltatt på kurs tidligere eller at ekvipasjen har påbegynt noe trening.

Treningsgruppe i bruks, se link til gruppen på Facebook HER.

(For gruppen på Facebook må du be om å bli medlem, og administrator vil sjekke gyldig medlemskap før forespørselen godtas). Om du har noen spørsmål vedrørende gruppen, kan du sende en mail til styret@fetohk.no.

Om du ønsker å gå på kurs kan du lese mer om våre planlagte kurs i spor og rundering her.


Hva er brukshundsport?

Det konkurreres i tre forskjellige grener i brukshundsport. Det er Spor, Rundering og Rapport. Alle grener er delt inn i fire klasser, der klasse D er laveste klasse, deretter følger klasse C, B og A. Man rykker oppover i klassene ved å oppnå en viss poengsum. Hunden må være 1 år for å starte, og det er krav om bestått karaktertest eller lignende for hunder født etter 30.06.2002. Hver klasse består av to deler. Det er en lydighetsdel som er lik uansett om man konkurrerer i Spor, Rundering eller Rapport. I tillegg kommer spesialøvelsene som varierer fra gren til gren. I klasse D og C er budføring med i alle grener, og i klasse B og A er det felt i alle grener. I klasse A kan det deles ut brukscertifikat slik at hunden kan få Brukschampionat. Det arrangeres også Norgesmesterskap og Nordisk Mesterskap i kl. A.

Det er utarbeidet eget regelverk for brukshundprøver. Dette ble revidert pr. 01.01.2019, og kan bestilles fra NBF. (Kilde NBFs brosjyre)

 

Rottweiler runderer Rhodesian Ridgeback går spor