Rallylydighet

Rallylydighet er en morsom hundesport, som passer for mange ulike raser og eiere med varierende grad av erfaring og konkurranseinstinkt 😉 I rallylydighet går man en bane som er bygget opp av 15-20 øvelser, hvor det finnes 76 ulike øvelser man skal kunne (desto høyere klasse, desto flere øvelser må man kunne). Disse øvelsene er alt fra gå fot, venstre sving, slalom, sikksakk, ligg-og-bli, sitt-og-bli osv.

Per idag har vi treninger en gang per uke, og treningene avtales via treningsgruppens Facebook-side. Om du er medlem i klubben, kan du be om å få bli medlem av gruppen, og delta på treninger.

Treningsgruppe i rallylydighet, se link til gruppe på Facebook her: https://www.facebook.com/groups/436860663139491.


Hva er RALLY-LYDIGHET? (hentet fra Norsk Rallylydighetsklubb)

Sporten kommer fra USA, ble videreutviklet i Canada og i starten ble alle resultater sendt til CARO for godkjenning. Fra og med 1. januar 2005 ble Norsk Rally-lydighet (NRL) dannet og vi fikk norsk regelverk og norsk styre.

Rally-lydighet er en utfordrende og spennende sport som består av mange forskjellige øvelser, 76 i alt. En og samme bane består av et utvalg fra 15-20 øvelser.

Klassene det startes i er:

KLASSE 1 – hvor hunden føres i bånd og hvor det er lov å belønne underveis.

KLASSE 2, 3 og ELITE – hvor hunden er uten line og halsbånd og vanskeligheten stiger etter hvert som kortesjen avanserer i klassene.

Akkurat som i agility, er banene nye for hver gang, slik at fører aldri vet hvilke kombinasjoner som kommer og derfor må ha trent inn alle øvelsene på forhånd.

I rally-lydighet starter alle med 200 poeng og blir trukket for ”feil” som stramt bånd, skjeve sitter, uriktig utført øvelse, eller at fører rett og slett går seg bort i banen.

Ved hinderpasseringene gjelder samme regler som i agility med hensyn til vegringer og riv.

Hovedfokus er rettet mot glede, samspill og holdninger.

Stevner i rally-lydighet foregår både inne i ridehus, garasjer eller ute på parkeringsplasser, gressmatter eller lignende. Hundene må derfor kunne takle forskjellige underlag.

Mer informasjon finner du ved å gå inn på nettsidene våre: www.rally-lydighet.com

Utforsk sporten som fremmer ☺SAMSPILL – GLEDE – HOLDNINGER☺


Kalenderen under er rallygruppas egen kalender, hvor det settes inn treninger, stevner på Østlandsområdet som medlemmene deltar på etc.

Loading Hendelser

Hendelser for februar 2019

Hendelser Search and Views Navigation

Hendelse Views Navigation

  • Ingen resultater funnet.

Calendar of Hendelser

Calendar of Hendelser
mandag tirsdag onsdag torsdag fredag lørdag søndag
28
29
30
31
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
1
2
3